інститут культурології

національної академії мистецтв україни

Угода про культурне партнерство
Лютий 18, 2021

 

12 лютого 2021 року в Національній академії мистецтв України відбулось підписання Угоди про партнерство між Центром  ЮНЕСКО в Болоньї – Фондом з питань цілей сталого розвитку ООН і НАМ України.

Посол Центру ЮНЕСКО в Болоньї Мауріціо Ароніка, який підписав угоду від імені Центру, наголосив на важливості майбутньої співпраці задля розвитку і збереження культурних цінностей, підтримки сучасної культури та мистецтва. Президент Національної академії мистецтв України Андрій Чебикін вказав на важливість розвитку міжнародного партнерства з метою реалізації програми ООН, схваленої Україною, щодо глобальних цілей сталого розвитку, зокрема, в галузі науки, мистецької освіти й творчості.

Сторони відзначили ключову роль культури та мистецтва у досягненні цілей сталого розвитку на національному та міжнародному рівнях. Зустріч пройшла у форматі конструктивного діалогу. Учасники зустрічі домовились визначити конкретні та пріоритетні напрями майбутньої співпраці та можливої реалізації спільних проектів.

Під час зустрічі відбулося вручення Ордену Мистецтв НАМ України послу Центру ЮНЕСКО в Болоньї Мауріціо Ароніка за підтримку культури та мистецтва і розвиток міжнародної співпраці.

Джерело: НАМ України