інститут культурології

національної академії мистецтв україни

Презентація проекту Андрія Чебикіна “Візії”
Лютий 25, 2020

 

25 лютого 2020 р. в Національній академії мистецтв України, відбулася презентація проекту відомого українського художника-графіка, президента НАМ України, лауреата Національної премії України ім. Т. Шевченка, професора, ректора Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури Андрія Чебикіна.

Автор назвав проект «Візії». Про що він? Образ, що постає у свідомості, в уяві чи уві сні? Видіння? Фантасмагорична візія? Прозрівання майбутнього, того, що колись має статися? Скоріше, це реакція Майстра, який володіє багатим арсеналом виражальних засобів, на навколишній світ, спроба передати у творах образ вічної краси.

В експозиції представлені пейзажі, натюрморти й дивовижні рефлексії на окремі прояви навколишнього світу, сповнені силою барв, енергії та ритмів. Відвідувачі виставки можуть відчути у роботах Андрія Чебикіна глибокий філософський погляд автора на сучасність, адже його картини ніби запрошують глядача до роздумів та дискусій про традиції і сучасність, про минуле і сьогодення  про місце людини в природному середовищі.

 

Джерело