інститут культурології

національної академії мистецтв україни

Міжнародна наукова конференція «Проблеми методології сучасного мистецтвознавства та культурології»
Листопад 16, 2020

 

 

11–12 листопада 2020 року відбулася щорічна міжнародна наукова конференція «Проблеми методології сучасного мистецтвознавства та культурології», яка проводиться від 2019 року з ініціативи Президії Національної академії мистецтв України (далі – НАМ України) та ІПСМ НАМ України за підтримки ІК НАМ України.

У 2020 році у зв’язку з продовженням карантину до 31 грудня 2020 р. (постанова Кабінету Міністрів України від 13.10.2020 р. № 956), забороною на проведення масових заходів із кількістю учасників більш як 20 осіб та складним епідеміологічним станом в Україні, було прийнято рішення про проведення конференції в режимі online.

Цього року у науковій конференції взяли участь 97 вчених з 25 наукових установ і навчальних закладів України й зарубіжжя. Тематикою конференції було охоплено коло найбільш гострих питань, серед яких: понятійний апарат сучасного мистецтвознавства та культурології, методи проведення сучасних мистецтвознавчих і культурологічних студій, кордони й перетини сучасного мистецтвознавства та культурології, опанування досвіду українських мистецтвознавчих шкіл ХХ–ХХІ  століття тощо.

У межах проведення міжнародної наукової конференції відбулась робота секції «Молоді вчені», яку було ініційовано Радою молодих науковців ІПСМ НАМ України. В роботі секції взяли участь здобувачі вищої освіти (аспіранти) з різних наукових та навчальних установ гуманітарної сфери.

 

Програма конференції (укр., pdf)

Джерело: НАМ України.